Отново удължиха разследването на случая с либийския танкер "Бадр"

13:57, 16 юли 19 25 1587 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За трети път удължиха разследването на случая с либийския танкер „Бадр“. Новият срок за приключването на досъдебното производство е 14-и септември, предаде БНР.

На този етап няма повдигнати обвинения срещу частния съдебен изпълнител Тотко Колев, който се разследва за превишаване на права при извършената от него публична продажба на танкера.

Танкерът „Бдин“ вече е собственост на либерийска фирма

Още процесуални действия предстоят по разследването на случая, съобщиха от Окръжната прокуратура в Бургас. Очаква се да бъде направен превод на документи. Изискани са още справки, предстои да се извършат и допълнителни разпити на свидетели.

Разследването на случая започна в началото на годината, след като танкерът „Бадр“ вече беше станал собственост на българско търговско дружество. То претендира, че съгласно договор за морска ипотека – заради задължения в размер на 10 милиона лева от страна на либийското дружество, собственост на либийската държава – има права върху плавателния съд.

Борисов разговаря с либийския си колега на конференцията в Мюнхен

Разследването срещу ЧСИ Тотко Колев е за незаконосъобразни действия по публичната продажба на либийския кораб. По-късно танкерът беше препродаден на либерийска офшорна компания „Морган и ко“, а името му беше променено на „Моргана“. От година и 8 месеца танкерът е задържан на бургаското пристанище.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама