Откриха околовръстното на Равда

15:50, 26 юли 19 25 1264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обходната улица „България“ в село Равда беше официално открита от кмета на Община Несебър Николай Димитров, кмета на Равда Андон Бакалов и общинския съветник Костадин Нищелков – председател на комисията по ТСУ към общината.

Изграждането на трасето започна в края на миналата година и беше изпълнено в заявените срокове. Началото на новия път започва при стадиона на село Равда и завършва с кръгово кръстовище преди края на улица „Несебър“. Съоръжението е с дължина от около 900 м., с двупосочно движение и тротоарна част за пешеходци от двете страни.

С реализацията на проекта се осигурява заместване на транзитния трафик за Несебър, който до сега минаваше през центъра на Равда и създаваше значителни неудобства, както за жителите, така и за гостите на селото.

Това е един от важните за Община Несебър проекти и неговото осъществяване значително ще подобри условията за придвижване и средата за живот на жителите на Равда. В общинските планове за селото са включени още множество обекти, чиято реализация предстои.

Такъв е проектът за преустройство на сградата на Пощата, която общината придоби и превръщането ѝ в полифункционална обществена сграда с клубно предназначение, за обезпечаване на нуждите на различните възрастови групи от местните жители, съобразно с техните интереси. Общината планира реконструкция на улично осветление, като предстои цялостна подмяна на осветителните стълбове и замяната на съществуващите крушки с енергоспестяващо лед осветление за територията на цялото населено място.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама