Боил Банов: Това е най-трудната година за "Аполония", но може да се окаже най-успешна

21:01, 29 авг 19 / Култура 25 2526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Това е най-трудната година за празниците на изкуствата "Аполония", но може да се окаже най-успешна, каза министърът на културата Боил Банов на откриването на първото събитие от програмата на "Аполония 2019" - изложбата "Великата красота", което се състоя в Художествената галерия в стария град в Созопол. Той допълни, че според него устойчивите личности се доказват в трудни времена и пожела на добър час на тазгодишното издание, предаде БТА.

Започват празниците на изкуствата Аполония 2019

Директорът на фондация "Аполония" Маргарита Димитрова даде начало на фестивала и откри изложбата "Великата красота", в която се намират едно до друго произведения на имена от артистичната група на естетическите революционери от 90-те - група "XXL", заедно с автори като Красимир Добрев, активист от друга легендарна група от този период "Диско'95", както и Венелин Шурелов - име, свързано с идеите на арт група "Виа Понтика".

Созопол посреща 35-ото издание на фестивала „Аполония"

По време на същото събитие се състоя откриването и на изложбата "Плакати за арт фестивали", която е на площада пред Художествената галерия.

И двете експозиции могат да бъдат разгледани до края на празници на изкуствата "Аполония 2019".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама