Нов протест блокира пътя към Черноморец

08:11, 04 окт 19 25 2653 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нови протести са организирани днес в Черноморец. На изхода на града ще се съберат собственици на земеделски земи, които попадат в обхвата на обявените за продажба военни имоти. Протестиращите настояват Министерството на отбраната да спре процедурата за продажба и да им върне земите, съобщи БНР.

Три черноморски села се вдигат на протести

Изпратили сме писмо с покана за разговор до министъра на отбраната Красимир Каракачанов, каза председателят на сдружението в защита на собствениците на земеделска земя в Черноморец Васил Жечев. „Да се запознае със скиците ни от 39-а година, а не от 200 г. назад, както той твърди… за да може той да излезе с едно решение, което е справедливо“, каза още той.

В отговор на обвиненията на Каракачанов, че протестът е политизиран, протестиращите припомнят, че гражданската им инициатива в защита на земеделските земи продължава 15 години и е надживяла много политици и правителства.

„Г-н Каракачанов каза също така, че никой едва ли не не бил спечелил дело, защото нямало основания. Напротив, има спечелени няколко дела, няколко загубени, защото всеки съдия разглежда по различен начин казуса и очевидно се оказва политически натиск върху тях“, допълни Васил Жечев.

Протестиращите планират да блокират движението на колите на входа на Черноморец. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама