Пребиха съпругa на председателката на Младежко ДПС-Сунгурларе

13:53, 11 окт 19 25 2375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пребиха съпругa на председателката на Младежко ДПС-Сунгурларе Димитрина Събева. Това се посочва в декларация на Централния предизборен щаб на ДПС изпратена до медиите.

"На 10 октомври, около 23:00 часа в град Сунгурларе беше пребит в дома му съпругът на председателката на Младежко ДПС Сунгурларе Димитрина Събева, която е член на предизборния екип на кандидата на ДПС за кмет на община Сунгурларе Хатидже Георгиева. Три лица нахлуват в дома му с викове „Ние нали предупредихме съпругата ти да не се занимава с политика“ и „Каква работа имате вие българите в ДПС при тези турци?“. Следва тежък побой.

Централният предизборен щаб категорично протестира срещу този акт на насилие, който опорочава цялата предизборна кампания и подставя под съмнение честността на изборите и демокрацията в страната. Вече 30 години ДПС води политика на толерантност, взаимно уважение между различните религиозни групи. Нашата партия обединява българи, турци, роми - всички етноси. Вярваме, че това е правилният път на съвременна, европейска България", се посочва в декларацията.

От ДПС призовават органите на МВР незабавно да издирят и заловят извършителите на това грозно хулиганско деяние с етнически характер.

Според партията това престъпление е пряк резултат от насаждания от националистите език на омразата и етническото противопоставяне в обществото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама