Повдигат обвинения на седем души, част от престъпна група за изнудвания в Бургас

15:27, 15 окт 19 25 2303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На седем лица, част от организираната престъпна група за рекет в Бургас, ще бъдат повдигнати обвинения. Това съобщи на брифинг говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева във връзка с акцията срещу организираната престъпна група за рекет в Бургас, проведена на 14-ти октомври. За шест от тях специализираната прокуратура ще внесе искане в СНС за мярка за неотклонение и задържане под стража.

Акция срещу престъпна група за изнудвания в Бургас

Групата е в полезрението на полицията и прокуратурата от доста години, но доказателствата са от началото на тази година. Рекетирани са търговци и крупни бизнесмени, върху който е оказван натиск да пртехвърлят бизнеса си.

В хода на разследването са били са иззети мобилни телефони, пари и документи. На един от адресите е иззета и маска с прорези.

Групата е била от седем души, криминално проявени и осъждани. Те демонстрирали висок стандарт на живот. Един от членовете е осъден на доживотен затвор без замяна за убийството на две лица чрез взрив на автомобил. Той излежава присъдата си в затвора в Стара Загора, откъдето е осъществявал контакт с групата.

Престъпната група се е занимавала с охранителна дейност, а също е давала пари срещу висока лихва. Заплашвали собственици на търговци обекти, хотели и комплекси да сключват договори с охранителни фирми, управлявани от членове на групировката.

В хода на разследването са събрани доказателства, че задържаните са оказвали натиск на собствници на хранителни магазини, като са ги принуждавани да зареждат хляб само от един определен доствчик.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама