Разкриха убийство на млад мъж, разстрелян с автомат край Бургас

16:43, 05 дек 19 25 2712 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

МВР и прокуратурата разкриха убийството на 33-годишния Петър В., чийто труп бе открит в средата на ноември в землище на бургаския квартал "Долно езерово", предаде БГНЕС. Мъжът е бил разстрелян с автомат "Калашников" от свой познат, който е задържан.

Извършителят бил на 32 години, родом от Шумен, но живеещ от години в Бургас.

Лично новоизбраният за главен прокурор Иван Гешев съобщи новината за разкритото убийство в Бургас. С него бе и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Тялото на жертвата е било открито в храсти край железопътна линия от съпрузи, които подали сигнал на тел. 112, и обяснили, че са били на ловен излет в местността. Младият мъж е имал огнестрелни рани в гърдите.

"Този случай беше много тежък в началото, понеже нямахме отправна точка. И убитият, и извършителят до този момент имаме данни, че са участници в други две престъпления- два въоръжени грабежа, единият от 2015 г. в Айтоско, а другият от 2016 г. в София. При тях са откраднати големи суми пари. Знам колко ни костваше да стигнем до този момент. Колегите положиха много усилия, много безсънни нощи", съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Свършена е страшно много работа, този случай е изключително интересен и сложен. Той онагледява това, което винаги съм твърдял, че българската съдебна система и правораздавателните органи работят добре и са на европейско ниво. Имаме си проблеми, но картината далеч не е толкова черна, както някои се опитват да я представят на българското общество. В България няма неразкрито убийство, ние сме изключително безопасна страна за този тип престъпления. Едва ли много европейски държави могат да се похвалят с това", съобщи още Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама