Съдът отказа да пусне от ареста обвинения за убийството на фелдшер в с. Орешник

12:27, 06 дек 19 25 2582 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бургаският апелативен съд отказа да пусне от ареста бившия легионер Иван Пачелиев, който е разследван за убийството на фелдшер в с. Орешник в община Тополовград, съобщиха от съда. 

Откриха мъртъв фелдшерът на тополовградското село Орешник

Пачелиев е задържан под стража от октомври по обвинения, че на 08.10.2019 г. в здравната служба на селото умишлено е убил 72-годишния фелдшер Димитър Факиров от Тополовград при изпълнение на служебните му задължения. За това престъпление  законът предвижда наказание – лишаване от свобода от 20 до 30 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Лекарският съюз е потресен от жестокото убийство на фелдшер в Орешник

Магистратите не уважиха жалбата му за промяна на мярката му за неотклонение в по-лека. Според апелативните съдии докатзателствата, събрани след налагането на първоначалната му мярка за неотклонение дават основания да се смята, че именно Пачелиев е автор на извършеното престъпление.

Към делото вече е приложено заключение на ДНК експертиза на веществени доказателства, от което става ясно, че върху колана на трупа на пострадалия са открити части от човешки косми, сходни с  тези от главата на обвиняемия.

Оставиха под стража бившия легионер, обвинен в убийството на фелдшер в Орешник

Освен това съдиите смятат, че има реална опасност обвиняемият да извърши ново престъпление или да се укрие предвид тежестта на обвинението.

Във връзка с оплакванита на Пачелиев за "луксация" в изкълчен десен лакът магистратите са счели също, че обвиняемият не страда от заболявания, които да не могат да бъдат лекувани при условията на задържане.

Решението на съда е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама