Посрещнаха премиера с гайди и сурвачки в Бургаско (ОБНОВЕНА)

13:00, 31 дек 19 / Политика 25 7139 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

И в последния ден на 2019 г. премиерът Бойко Борисов подкара джипа, за да провери как вървят проектите из страната. Този път по магистрала "Тракия" към Поморие и Слънчев бряг.

Борисов поговори с работниците за строителните работи. "Ако се стегнат до края на май трябва да го направят. Има видим напредък. Доста работа са свършили. Няма причина да не сме готови за сезона", заяви той.

Местните посрещнаха премиера с гайди и сурвачки за внуците му. По българска традиция имаше и питка с мед и сол.

На въпрос на журналисти за готвения от БСП вот на недоверие Бойко Борисов коментира: "По време на управлението им на морето нямаше нито една пречиствателна станция. Те ли ще говорят за чист въздух и околна среда?". "Тяхната работа е да критикуват, а нашата- да строим. Каквото сме обещали, всичко си изпълняваме и контролираме. Видимо е, мога да споря с тях по всяка тема", подчерта премиерът.

Попитан защо е избрал Бургас за последната си визита за 2019 г., той каза: "Този кмет златен ми излезе. Деси Радева така го хвали. Викам, чакай ще отида да видя преврат да не е станал, щом тя го хвали толкова". "Няма такова нещо", му отговори кметът Димитър Николов.

Премиерът днес посети Камено, чийто площад беше изцяло обновен с отпуснатите от правителството 1,2 млн. лв. през настоящата година. Със средствата беше изградена и нова инфраструктура на централния парк. Направена е реконструкция на подпорни стени, настилки и алейна мрежа, преобразени са изцяло зелените площи, поставени са нови пейки и други удобства за жителите на общината.

"Това, което е било нужно за площада и за обходния път на Камено, сме го направили", заяви министър-председателят. Площадът в града беше изцяло обновен с отпуснатите от правителството 1,2 млн. лв. през настоящата година. Със средствата беше изградена и нова инфраструктура на централния парк. Направена е реконструкция на подпорни стени, настилки и алейна мрежа,  преобразени са изцяло зелените площи, поставени са нови пейки и други удобства за жителите на общината.

"Отпуснали сме целево близо 2 млн. лв., за да махнете камионите от центъра на града, до два месеца ще направим обхода", отбеляза още министър-председателят Борисов по отношение на ремонта на обходния път на Камено. Проектът се финансира от републиканския бюджет, като инвестицията е за близо 2 млн. лв. Работата по трасето с обща дължина от 2,2 км започна през месец ноември. С построяването на обхода ще се повиши безопасността на движение, а трафикът с тежкотоварни и леки автомобили ще бъде изведен от улиците на града.

По-късно през деня Борисов посети и реновираната и разширена спортна зала "Аетос" в Айтос. Залата е построена в началото на 70-те години и досега не е ремонтирана основно. За целта Министерският съвет отпусна близо 1,5 млн. лв., с които съоръжението беше разширено с 350 места, бе построена и нова зала за борба. Досега спортната зала даваше възможност на 150 деца да тренират волейбол и баскетбол. Сега техният брой ще се увеличи до над 200 деца.

Направен е ремонт на съблекалните, отоплителните системи, електрониката. Таблата отговарят на изискванията на световните спортни организации. В тази връзка Община Айтос за първи път спечели провеждането на Държавното първенство по акробатика през 2020 г.

„Изказвам възхищението си към треньорите! Това, което вие и децата сте направили, е фантастично. Желая ви много здраве и високо спортно майсторство“, заяви министър-председателят Бойко Борисов при официалното откриване на реновираната и разширена спортна зала. Кметът на града Васил Едрев заяви, че Айтос е град, който ражда спортисти, а в тази зала се създават шампиони. Градоначалникът покани премиера Борисов в града отново след 3 месеца за откриването на пречиствателната станция.

Следващата спирка от обиколката на премиера в Бургаско беше Руен. При срещата си с кмета Исмаил Осман министър-председателят заяви, че от четирите години на упраление с избори се занимава само през един месец, докато тече кампанията, а след това всички са му любими и еднакви.

"Има хейтъри, които говорят глупости, че с ДПС сме ортаци и работим на изборите. На другия ден от избора ти си ми брат", обърна се Борисов към кмета на Общината. "Като отида при кмет на ДПС, няма един да не е ме е посрещнл, да не ми е казал мерси", коментира Борисов и добави, че работи с всички кметове, защото навсякъде живеят хора без значение дали са християни или мюсюлмани.

"Карадайъ се бори за вас много. Може да сме политически опоненти и да се караме, но като трябва да се работи – идва, сядаме пишем и нищо не му е отказано...разправяме се като счетоводители", каза още премиерът.

Кметът на Руен Исмаил Осман благодари за подкрепата, която правителството оказва на общините и по-специално по отношение на инфраструктурните проекти. Конкретно за населените места в рамките на община Руен кабинетът е отпускал средства за ремонти на улици и за изграждане на спортни обекти. „Нали искаме да задържим хората тук, а не да идват в София или Бургас. Виж каква красота е. Така че – уважавайте се, помагайте си“, добави премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят пое ангажимент да бъдат ускорени дейностите по строително-ремонтните работи на пътя Айтос – Провадия. Проектът се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Айтоският проход е най-удобната и бърза връзка за шофьорите от Варненска област с автомагистрала „Тракия“. Премиерът Борисов изтъкна, че се работи усилено по множество инфраструктурни обекти в страната, като специално акцентира върху АМ „Хемус“ и АМ „Струма“. „Хемус е жизненоважен. Обещавам и ще го правим!“, категоричен беше премиерът.

Премиерът се поинтересува и от състоянието на язовирите в района. "Всеки вика вземи ги ти, че трябват пари за ремонт. Правим ремонти на язовирите, като 70 години не са пипани", коментира още той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама