Протест затвори пътя между Бургас и Созопол

11:56, 07 мар 20 25 3070 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протест затвори за кратко пътя между Бургас и Созопол. Граждани протестират срещу пускането под домашен арест на шофьора на турския автобус, който миналата седмица отне живота на младо момче от село Росен и на кметицата на село Присад, предаде БГНЕС.

Причината за протеста е решението на Бургаския окръжен съд, с което шофьорът на автобуса Камен Филипов беше пуснат под домашен арест. 

„Човекът, извършил, катастрофата и отнел двата човешки живота е с двойно гражданство. И ние се притесняваме да не се укрие в Турция. Протестът ни е за това, че без да е минало дело го пускат под домашен арест при положение, че има две жертви“, обясни Живко Чолаков от село Присад пред БНР.

Катастрофата, при която загинаха 22-годишният Тодор Тодоров и кметът на созополското село Присад Ванча Байлова стана на 28 февруари през нощта на един километър след изхода на Бургас в посока Созопол. Автобус прегази момчето и жената, докато двамата оглеждаха щетите по колите си след лека катастрофа на пътя.

Смекчаващи вината обстоятелства за шофьора Камен Филипов посочва неговият адвокат Веселина Василева:
„Лошото време - валяло е дъжд. Той е направил всичко възможно да задейства, включително и аварийната спирачка, но при хлъзгав път просто това не му е помогнало“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама