Дезинфекцират Карнобат със самолет, обследват с дрон във Варна за струпване на хора

15:24, 21 мар 20 25 3579 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Самолет с безопасен за хората препарат дезинфекцира Карнобат от въздуха през целия ден.

Използва се препарат, който освен за хората, е безопасен и за растенията, насекомите и животните. Той е с широк спектър на действие, на основата на бензалкониев хлорид, събщи кметът на града Георги Димитров, предава БТА. 

142-ма заразени с коронавирус у нас, първи случай в Шумен

Пръскането от въздух се налага, за да се дезинфекцират всички точки - дворни пространства, тесни улици, места, където не е възможно да се достигне с техника.

Кметът призова жителите на Карнобат да сведат до минимум излизанията от домовете си. В града има случай на заразена с коронавирус млада жена. Тя е работила в курорта Банско. 25 са лицата от Карнобат, с които жената е контактувала.

Блокирани областни градове – а сега накъде?

Във Варна беше извършена поредна дезинфекция в ромския квартал "Максуда", съобщиха от общината. Полицeйски патрули обикалят района и информират хората за мерките за безопасност, които трябва за спазват. На място беше и кметът Иван Портних, който обясни, че дезинфекцията ще продължи да се изпълнява ежедневно в целия град - на спирки, подлези, автобуси и тролейбуси от градския транспорт, на детски и спортни площадки.

Във връзка с новите, по-строги, мерки за превенция на разпространението на коронавируса с дрон ще се прави въздушно обследване на зони като пазари, гари, паркове, с цел подаване на бърза информация за струпване на хора.

Във всички ромски махали от началото на месец март на терен работят здравни медиатори, които разясняват подробно и на достъпен език какви са необходимите санитарно-хигиенни изисквания и какви ограничения трябва да спазват хората.

Дезинфекции са проведени в ромската махала в Аспарухово и в село Каменар, предстои такава да бъде направена и в район "Владислав Варненчик".

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама