Частичен локдаун в Средец

11:20, 19 яну 22 25 2372 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Община Средец въвежда частичен локдаун. Заради рязкото увеличение на случаите на заразени с COVID-19 със заповед на кмета затварят детските градини и ясли, дневните центрове и пенсионерските клубове.

Отново черен рекорд: Над 11 000 са новозаразените с COVID-19

„В понеделник на среща на общинския кризисен щаб взехме решение да затворим детските градини, тъй като за нас приоритет е да запазим живота и здравето на хората. Това не е мярка, въведена под натиск. От ноември имаме болен персонал – педагогически и непедагогически и поетапно сме затваряли различни групи“, обясни пред bTV кметът Иван Жабов.

Новият план: без затваряне на детските градини, училищата - в краен случай

По думите му няма кой да замести хората, които са излезли под карантина заради заболяването. Тази мярка обхваща около 750 деца на територията на община Средец, уточни кметът Иван Жабов.

„Мярката продължава до петък, когато отново ще има заседание на Кризисния щаб и може би ще я удължим до края на месеца заради заболеваемостта в общината“, каза още той.

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама