Спряха изграждането на екокъмпинг на Шофьорския плаж

10:08, 04 юли 22 25 2273 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Граждани сигнализираха, че терен от Шофьорския плаж край Созопол е заграден с надпис „частен имот“ и е започнало строителство. Заградена е територия от 4 дка, на която започва изграждането на екокъмпинг.

Хората са несъгласни на защитена зона да се изгражда подобни постройки и казват, че дюните са разрушени.

От РИОСВ-Бургас заявиха за БНТ, че след получаване на инвестиционното предложение са назначили ОВОС. Резултати още няма, но въпреки това на плажа са изградени 15 декинга, върху които ще има палатки. Оградата е на 15 метра в плаж, който е изключително държавна собственост.

Инспекцията спира извършването на строителните дейности и издава акт.

Инвеститорът заяви, че земята е законно придобита и не е държавна. Декингите са направени след писмо от на Община Созопол, в което не се изисква разрешение за строеж. Преценката ОВОС е за електроинсталация, ВиК и временни контейнери, но нищо такова не е поставено.

От фирмата ще си търсят правата по съдебен път. Заявиха, че законово може да изградят парцела със 60 см ограда, но вероятно са засегнали нечии интереси.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама