Седем постройки са изгорели при пожар в бургаско село

15:53, 24 юли 22 25 3172 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Няколко вили и постройки са изгорели при пожар във вилната зона в бургаското село Изворище. Пожарът все още не е овладян, съобщава БТА, цитирайки МВР-Бургас. 

С огъня се борят седем противопожарни автомобила и три водоноски. На мястото има и доброволци. Огънят към момента е засегнал и около 300 декара смесена гора. Изгорели са и около 400 декара растителност в самата вилна зона.

Няма данни за пострадали хора.

Продължава гасенето на пожара в Калояново

Продължава гасенето на големия пожар в община Калояново. Вчера следобед огънят обхвана стотици декари треви, земеделски площи и широколистна гора край селата Сухозем, Отец Паисиево и Стрелци, съобщиха от Регионалната дирекция на „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пловдив.

Огнената стихия е тръгнала от запалено стърнище. В акцията, която продължи цяла нощ, на помощ на противопожарните екипи от Пловдив, Хисаря, Раковски и Брезово се притекоха и служители на горското стопанство от Хисаря и доброволни отряди от Калояново, Бегово, Сухозем, Долна махала и Отец Паисиево и вече са локализирани няколко огнища.

През нощта дежурните екипи на мястото не са позволили огънят да завладее нови територии, въпреки трудния, пресечен терен. Към момента няма опасност за хората и къщите във вилните зони на близките села.

В гасенето се включи и вертолет „Кугар от 24-та авиационна база Крумово.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама