Настоящ и бивш кмет сготвиха 25 кг миди и почерпиха гражданите на Добрич (снимки)
15:00, 24 юни 16
25
645
Шрифт:
В 200-годишен съд бяха сготвени 25 килограма черноморски миди. Към тях бяха прибавени хубаво бяло вино от Свищов, сол на вкус и много дивесил /лющян/.
Кметълът бе категоричен, че риба и миди се готвят с дивесил.
Той сподели, че е готвил на различни места в страната, но за първи път готви в Добрич, където е завършил ПМГ „Иван Вазов“. По този повод, заедно с домакина – кмета на Добрич Йордан Йорданов, който е възпитаник на същата гимназия, поставиха рекорд не само за своята кулинарна практика, но и за цялата страна, - готвене на 25 килограма миди натюр.
Йордан Йорданов също сподели с присъстващите рецепта за „Миди с бира“. Тя предвижда голям казан с миди да се напълни до половина с бира. Към тях се прибавя джоджен. След завиране на бирата, трябва мидите да се затиснат с чиния или похлупак. Вари се около 15 минути, докато се отворят мидите. След това се изваждат, поръсват се с нарязан на ситно джоджен и втечнено масло, след което се сервират.
След като сготвените от Йорданов и Цонев миди дни бяха готови, от тях можеха да опитат всички присъстващи там добричлии и гости на града, като първи бяха децата.
Още от „“

Американец скочи от блок в Добрич и уби пешеходец
10:43, 13 юли 22 /
Жена е била жестоко убита в Тервел, издирват бившия й съпруг
15:23, 28 дек 21 /
Обновена

Капитанът на „Вера Су“ и помощникът му остават за постоянно в ареста
19:05, 08 окт 21 /
Обновена

Товарен кораб заседна край Камен бряг
15:39, 20 сеп 21 /Последни новини

България е сред четирите най-добри в света по волейбол – А1 и MAX Sport споделят емоцията с цяла България
17:42, 26 сеп 25 / А1
А1 празнува 30 години с атрактивни оферти за смартустройства само за 1 лев/0,51 евро на месец
12:46, 24 сеп 25 / А1
Нов опит за затвърждаване на статуквото при рекламата в София, чрез съмнителен доклад на шестима общински съветници
10:26, 24 сеп 25 / Idealisti
Добави коментар