За Трети март всички първокласници в Добричката община ще получат Патриотичен буквар

14:30, 26 фев 19 25 1348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всички първокласници в община Добричка ще получат за Трети март Патриотичен буквар със заръка от кмета Тошко Петков: "Помнете, че сте потомци на достойни българи. Бъдете и вие горди българи, обичайте отечеството си, пазете свободата му".

Програмата за националния празник в общината ще премине под мотото "България помни", съобщават от кметската управа.
В общинските училища децата се подготвят за конкурса за художествени творби "Нашето знаме", "Рисуваме герба на България" и "Рисуваме свободна България". Седмокласниците от училището в село Смолница ще представят на тържество изработен от тях макет, който пресъздава историческите боеве на връх Шипка. И в село Карапелит учениците ще почерпят вдъхновение от подвига на руските воини и българските опълченци в конкурс за най-хубава рисунка на Паметника на свободата на Шипка. В училището в село Дончево децата ще гледат презентация за Шипченската епопея, допълват от общината.

На Трети март по традиция деца и възрастни ще положат венци и цветя на Братската могила край село Паскалево - лобно място на 53-ма руски воини, загинали в сражение с турска батарея на 10 януари 1878 година.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама