Георги Марков: Надежда Петкова с подкрепата на премиера Бойко Борисов носи промяната за Добрич

20:30, 23 окт 19 25 3363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Дилемата на предстоящите местни избори е между направеното и ненаправеното'', това заяви при посещението си в Добрич народният представител от ПГ на ГЕРБ Георги Марков.

Той беше в града по покана на Надежда Петкова, кандидат за кмет от местна коалициа ГЕРБ (СДС). На срещата в Огледална зала ,,Нели Божкова” пред десетки свои почитатели, известният бъгарски политик и конституционен съдия от 1994 до 2003 година говори по темта ,,30 години демокрация”. 

Десислава Танева: Имаме достоен кандидат за кмет на Добрич

При откриването на срещата Надежда Петкова представи госта и сподели: ,,Георги Марков е един от най-добрите политически анализатори, който с хирургична точност може да направи десекция на всеки обществен проблем в България и света. Той не се страхува да назовава нещата с истинските им имена. Ето защо днес му казвам добре дошъл в Добрич. Защото по време на цялата кампания за местните избори не се колебах да казвам истината за управлението в града през последните 4 години. Добрич не заслужава да бъде управляван от хора, които се опияняват от това да се виждат на телевизионния екран. Думите им създават илюзия, че в града ни нещо се случва, а действителността е плашеща. Разбити улици, мръсотия, страх и безвремие. Това не е градът, в който искаме да живеем''. 

„Кой е най-добрият начин да се справим с лъжите на опонентите, защото много такива се изговориха, защото не водихме кампания, която е позиционирана на платформи, на конкретни теми, на дебат за това какво правим през следващите четири години, за да бъде изведен Добрич на едно друго ниво, което заслужаваме. Какво правим, за да можем ние и децата ни да имаме бъдеще тук и да направим добра регионална политика, такава, каквато можем и каквато заслужаваме“, попита Надежда Петкова известния политик.

Запознах се с Надежда Петкова в парламента и се впечатлих от нейната одухотвореност. Затова съм тук, каза Георги Марков.

„Надявам се, че гражданите на Добрич ще сравнят направеното през последните 30 години от ГЕРБ и ненаправеното от БСП. Това е дилемата – направеното срещу ненаправеното“, каза политикът.

Министър Ананиев подкрепя кандидата за кмет на Добрич Надежда Петкова

По думите му, в градовете, които е посетил при представянето на книгата си е видно, че там, където има кметове на ГЕРБ в дует с министър-председателя Бойко Борисов и правителството, градовете са зримо променени. Защото е много важно един кмет да има качества, но е много важно да има политическа подкрепа и подкрепата на правителството. 

„Надежда е с две деца, с две висши образования и с двоен опит – и като общински съветник, и като зам.-кмет. Тя е човек, който е наясно с проблемите на местното самоуправление. Но, освен качествата тя има и политическа подкрепа на най-голямата партия в България ГЕРБ, която за тези 30 години демокрация единствена победи осем пъти на парламентарни избори БСП. И това не е случайно“, коментира депутатът.

И риторично запита: „Кой стои зад днешния кмет? Издигнат от Реформаторски блок – къде е той днес. Най-голямото недоразумение на българската политическа сцена през тези 30 г. 7-8 партии с по половин процент се събраха, за да минат заветните 4%, качиха се на гърба на Борисов, влязоха във властта, изпокараха се, ядоха, пиха и дим да ги няма – по-голямата част към Брюксел. Партия ДБГ няма, има един човек, който лепи афиши или билбордове в София на Манолова. НДСВ няма, от него остана портрета на царя. Затова много важно за този град е, че, за да се възроди да има кмет, който е наясно с проблемите, да има качества, но и да има зад гърба си премиер и правителство, и партия, които видимо промениха големите градове. Затова се надявам този път да се гласува разумно. Ако жителите на Добрич искат промяна, това е промяната – Надежда в тандем с премиера Бойко Борисов и с такива добри депутати като вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова“. 

Виктор Орбан оцени високо книгата на Георги Марков

Политикът направи анализ на демократичните процеси у нас през последните 30 години. Той представи книгата си „Феноменът Виктор Орбан“ и дълго раздава автографи.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама