Новата атракция по българското Черноморие

10:29, 30 окт 19 / Любопитно 25 9367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Комплекс “Топола Скайс Ризорт и Аквапарк” представи най-новата атракция по българското Черноморие - зиплайн “Топола Скайс”. Той е с дължина от 468 метра и се спуска над живописната местност между склона и морето южно от Каварна. Скоростта, която се развива при спускането е близо 80 километра в час. Това прави изживяването вълнуващо и изпълващо с адреналин. Същевременно, безопасността на спускащия се е в сигурните ръце на професионалния екип и на обезопасяващите въжета и конструкции.

Спускането започва от 118 метра надморска височина. Началната точка е разположена в близост до ръба на склона, на който се намира комплекс “Топола Скайс”. Самият “полет” преминава над красивата природа на склона и дава възможност на спускащия се да се наслади на живописното място по един различен и изпълнен с адреналин начин.

Работно време, изисквания и цена на зиплайна в “Топола Скайс”

Зиплайнът ще работи от 09:30 до 17:30 часа в дните между сряда и неделя. Важно е да се знае, че са нужни определени метеорологични условия, за да се извърши самото спускане. Можете да се свържете с комплекс “Топола Скайс”, за да разберете дали времето е подходящо за спускане.

Нужно е спускащият се да бъде над 8 години, с максимално тегло от 130кг и минимално от 30кг. 

Цената на единично спускане по зиплайн “Топола Скайс” е 20лв.

Какво е зиплайн?

Зиплайнът (zip line) представлява съоръжение, което свързва две точки чрез стоманено въже. Началната точка е с по-голяма надморска височина, което позволява да се извърши “полет” надолу, по време на който спускащият се развива скорост, която повишава адреналина и прави преживяването уникално. Едни от най-дългите зиплайни в света достигат дължина от над 2000 метра. Този в комплекс “Топола Скайс” е 468 метра дълъг и разположен на 118 метра над морското равнище. За сравнение, зиплайнът алпийски тролей до Чепеларе е дълъг едва 165 метра.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама