Шефът на полицията в Габрово подаде оставка

16:27, 12 апр 19 / Политика 25 2035 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шефът на полицията в Габрово Борислав Бончев подаде оставка. Това стана, след като вътрешният министър Младен Маринов е поискал оставката на директора на ОДМВР-Габрово. Оставката на ст. комисар Борислав Бончев вече заведена в деловодството на министерството.

В ОДМВР-Габрово продължава проверката във връзка с евентуално допуснати пропуски в работата на дирекцията. След приключването й и анализ на резултатите, предстои да бъде преценено дали ще бъдат взети допълнителни административни и организационни мерки.

МВР призовава за спазване на обществения ред и провеждането на протестните действия в съответствие с разпоредбите на закона.

Борисов: Шефът на полицията в Габрово трябва да подаде оставка

По-рано и премиерът Бойко Борисов поиска оставката на шефа на габровската полиция.

"Имам основателни претенции към шефа на полицията, на дирекцията там. За мен оставката или поемането на отговорност на този директор трябва да е факт. Защото е допуснато месеци наред да се разхождат такива групички и да пият бирички по парковете. Полицията е за това - да е взела мерки. И за едните, и за другите. Полицията трябваше да ми докладва, за да изпратя още 100, 200, 300 полицаи", каза премиерът по повод сблъсъците в Габрово.

Образуваха наказателни производства след протестите в Габрово

Безредиците избухнаха, след като собственикът на габровския магазин Ивайло Филев публикува във Facebook запис на побой над продавач от 7 април, заснет от охранителна камера. Според Филев, свадата е продължила 7-8 минути. На записа се вижда как трима роми се сбиват със служителя, защото им е отправил забележка за „агресивно и провокативно поведение“.

Томислав Дончев призова за спокойствие в Габрово

Гневът на местните хора се отприщи, след като тримата бяха освободени от ареста след първоначалното задържане за срок от 24 часа. Последва опит за щурм на полицейското управление и нахлуване в ромската махала. След което Районният съд остави тримата за постоянно в ареста.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама