Кметът на Габрово: Оставката ми е в джоба от първия ден

09:40, 13 апр 19 25 1512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Оставката ми е в джоба от първия ден, в който съм избрана за кмет." Това каза пред Нова Телевизия градоначалникът на Габрово Таня Христова. По думите й, Общинският съвет в града е излязъл с официално изявление, което гласи, че подобни внушенията за манипулации в Габрово и това, че роми се привличат целенасочено, е невярно.

Кметът на Габрово: Не е изключено да се създава предизборно напрежение

"Няма ромски гета, нито и махала, нито ромско училище или детска градина в града. Готова съм да подам оставка, ако се наложи. Но сега трябва да върнем спокойствието в Габрово, където подобни размирици са нетипични", каза Христова. Кметът на Габрово посочи, че жалби за нарушаване на обществения ред при нея са постъпвали и съответно - са налагани глоби. За конкретния момент, обаче, тя не можа да посочи конкретна статистика, като бе категорична, че хората не трябва да се разделят по етноси.

Шефът на полицията в Габрово подаде оставка

Таня Христова призна, че са много грешките на властта в общината и увери, че засега няма информация за хора, които към момента да живеят в незаконни постройки. "Ние настаняваме хора в общински жилища, като условието е да са живели 10 години в Габрово. Но няма незаконни постройки. Събарят се необитаеми сгради, които не се запазват по план, с цел да не допуснем самонастаняване в тях.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама