Спецпрокуратурата разследва Митническото бюро в Севлиево, задържани са трима души

17:30, 08 юли 19 25 1815 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната прокуратура започна действия по разследването в Митническото бюро в Севлиево по досъдебно производство за действаща от началото на 2017 г. организирана престъпна група с участието на длъжностно лице - началник на Митническото бюро Севлиево.

Спецоперация: Жандармерия блокира Севлиево

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че началникът на бюрото извършила престъпление по служба, изразяващо се в превишаване на властта с цел да набави за сина си имотна облага.

В качеството си на длъжностно лице тя се е обаждала на колеги от митническия пункт в Горна Оряховица и е настоявала от тяхна страна да бъде допуснат фиктивен износ на камиони в полза на дружество, собственост на сина й.

Отделно от това са събрани доказателства, че началникът на Митническото бюро в Севлиево е помогнала на лице, което е държало в дома си акцизни стоки без бандерол, да избегне наказателно преследване, като го е предупредила за предстояща проверка от органите на митницата.

Към момента са задържани три лица, на които предстои да бъдат повдигнати обвинения. Това са началникът на Митическо бюро Севлиево, нейният син и лицето, спрямо когото тя е спомогнала да бъде осуетено наказателно преследване.

Събират се доказателства за виновността и на други лица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама