Газова бутилка се взриви в Габрово - баба, дядо и внуците им са в болница

15:09, 08 авг 19 25 2701 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четирима души от Габрово са в болница, след като газова бутилка избухна в дома им, предава "Дарик".

В Университетска болница „Медика Русе“ са настанени момче и момиче - на 17 и 20 години, както и техните баба и дядо. Всички пострадали са с изгаряния между 30 и 40 процента и инхалация на пушечни газове.

Изгарянията са дълбоки. Локализирани основно по лицето, ръцете и долните крайници“, коментира професор Огнян Хаджийски началник на Отделението по пластично-възстановителна хирургия на болницата. Той уточни, че трима от пациентите са на командно дишане. Състоянието на двамата младежи се оценява като тежко, а на възрастните - критично, предвид това, че те имат и редица придружаващи заболявания.

В лечението на пациентите се е включил целият екип на Отделението по пластично-възстановителна хирургия и екипът на Реанимационно отделение, водени от проф. Огнян Хаджийски.

Днес е била извършена хирургична обработка на изгарянията и са преценени пораженията, предизвикани от огъня. Утре предстои извършване на свободни кожни пластики на двамата млади пациенти, а в следващите дни на възрастните.

От болницата апелират към всички граждани, желаещи да помогнат на пострадалото семейство да дарят кръв. Кръвната група не е от значение.

Това може да се направи в кръводарителските центрове в Русе, Велико Търново и Габрово.

Освен пострадалото семейство от Габрово, в УМБАЛ „Медика Русе“ се лекуват още двама пациенти със сериозни изгаряния, причинени след инцидент с газова бутилка. Единият от тях е със 70% изгаряния станало преди 15 дни, а другия е с 40% изгаряния.

Преминали са и още няколко пациенти с изгаряния след инцидент с газови бутилки, които са били лекувани амбулаторно.

„Обръщаме се към всички граждани, използващи газови уреди, със съвет да бъдат внимателни при работа с тях и да ги проверяват периодично при съответните органи“, каза проф. Хаджийски. Русе болница лекари Габрово газова бутилка тежко пострадали семейство взрив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама