„Барометър България“: Кандидатът на „ВМРО – БНД“ Силвия Кръстева със значителна преднина в Община Трявна

16:40, 23 окт 19 25 3336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В събота и неделя /19 и 20 октомври 2019 г./ в градовете Плачковци и Трявна беше проведено симулационно социологическо проучване на „Барометър България“. Анкетирани бяха 302 души между 18 и 85 години, жени – 52% и мъже – 48 на сто. Анкетираните ползваха бюлетина за симулационно гласуване и импровизирана урна.

При гласуването с бюлетина за кмет се получиха следните резултати:
На първо място е Силвия Кръстева – кандидат на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ с 22,5%. На второ място – Мария Пенева, издигната от ГЕРБ с 20,9 на сто, на трето място – кандидатът на Местна коалиция „МИР“ – Татяна Рачева, с 15,2%.

Следва кандидатът на ПП „БАСТА“ – Людмил Бучев с 11,9%. След тях е кандидатът на МК „Алтернативата на гражданите“ („Движение 21“) – Драгомир Николов с 9,3%, следван от МК „Български социалдемократи“ с кандидат Гергана Ганчева – 5,3 на сто.

Кандидатите на ПП „АТАКА“, ПП „НФСБ“, ПП „СДС“ и ПП „Движение Гергьовден“ си поделят 11,9% от гласовете (от 1,5 до 3%) – твърде малък процент, който граничи със статистическата грешка.

3% са недействителните бюлетини и 1% – „Не подкрепям никого“.

При гласуването за общински съветници картината процентно се повтаря. Има малка разлика при партиите и коалициите, които не са издигнали кандидат за кмет, но имат листи за съветници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама