Затвориха вътрешните отделения в Плевен и Габрово

15:30, 08 мар 20 25 6500 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На брифинг в полунощ от Националния оперативен щаб обявиха, че у нас са регистрирани първите два случая на коронавирус. Засечени са в Плевен и Габрово. Резултатите обаче все още не са окончателни, очакват се тези от повторните проби, взети от двамата пациенти. Стана ясно и че двамата не отговарят на очаквания профил: не са пътували в чужбина и нямат връзка с рискови дестинации.

Извънредно: Първи случаи на коронавирус у нас

27-годишният мъж от Плевен, който е със съмнения за коронавирус, е настанен в Белодробното отделение към Университетската болница „Д-р Георги Странски“. Взети са проби от всички около 20 души в отделението, което вече е затворено, съобщи БНР. Мъжът е с вирусна пневмония. 

Състоянието на жената от Габрово със съмнения за COVID-19 се подобрява. Преустановен е приемът във Вътрешното отделение в Областната болница в Габрово, където първоначално е била хоспитализирана 75-годишната жена. Тя е била приета преди дни с пневмония. В лечебното заведение не се допускат външни хора.

Очакват се резултатите от пробите, взети от 45 души, които са били в контакт с болната. За 14 дни по домовете си ще остане и медицинският персонал, обслужвал жената. В лечебното заведение не се допускат външни лица и свиждания.

"Има рисков контингент - чуждестранни работници от Италия, който се наблюдава и при симптоми дори за грипно заболяване, ще бъдат преглеждани и ако се наложи, изследвани за коронавирус", съобщи в Плевен военният министър Красимир Карачанов, цитиран от БНТ. 

Чакат се пробите за коронавирус от двама пациенти и в Пловдив. Те са приети преди два дни със съмнения за заболяването, предаде bTV. Здравната инспекция в Пловдив разкри денонощен телефон, на който могат да се задават въпроси за коронавируса.

100 души в Монтанско са под доброволна карантина като мярка срещу разпространението на коронавируса. Все още няма информация за болни в района.

Недостиг на леглова база в инфекциозните отделения в Сливен. От няколко дни във Военна болница в града има план за действие при обявяване на епидемия от коронавирус.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама