Борисов с първи коментар за четвъртото Велико народно въстание

10:55, 04 окт 20 / Политика 25 5270 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Тази неделя премиерът Бойко Борисов се разходи до Габрово, където посети новопостроена църква. „Голяма църква, хубава. Златни кубета, електронни камбани“, похвали я той. А от своя страна, свещениците му благодариха за подкрепата и подчертаха, че той е един от малкото управляващи, които не забравят църквата.

Във видеото, публикувано във Facebooк страницата на Борисов, веднага направи впечатление, че тoзи път той носи маска. Въпреки че я свали, за да целуне една от иконите в храма.

Явно от Министерския съвет са си взели поука, след като миналата седмица РЗИ – Ловеч състави акт на администрацията за нарушение на противоепидемичните мерки при посещението на премиера в катедралата „Св. св. Кирил и Методий“ и в частно училище в града. Там Борисов се разхождаше без маска, която е задължителна при посещение на обществени сгради.

След църквата в Габрово премиерът посети и язовира, който захранва града, за да установи, че няма опасност от безводие. Там по типичния си начин – чрез монолог, той коментира протестите, провеждащи се вече почти три месеца.

Недоволни винаги ще има и щом могат да си изразяват недоволството, значи има демокрация. Ние сме живели във време, в което ни смазваха. Сегашните демократи, техните родителите, тогава ни смазваха. Дори един виц не можеше да кажеш за Бай Тошо или срещу партията. За вицове арестуваха. Сега са на площада и си казват когато, където и каквото искат", каза Борисов.

Той коментира и втората пандемия от коронавирус, като подчерта, че към този момент не мисли за затварянето на София по примера на Мадрид. Борисов съобщи още, че 460 млн. лв. повече ще даде държавата за здравеопазването през 2021 г. А допълнителните 1000 лв. за лекарите, работещи на първа линия срещу коронавируса, ще ги има и занапред.

Премиерът коментира и президентския дебат в САЩ, като каза, че като е чул с какви политически речи и с какви епитети се замерват, се е успокоил, че и в България е нормално да се обиждат така хората.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама