Глоба заради концерта в Габрово, кметицата я плаща лично

16:20, 04 яну 21 25 3506 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Глоба за Община Габрово заради празничния концерт на 30 декември, на който бяха грубо нарушени редица противоепидемични мерки. На кмета на града Таня Христова е връчен акт за нарушението от РЗИ, който тя е подписала „без възражения“.

Считам, че институцията Община Габрово не трябва да бъде натоварена с тази санкция. Финансовият ангажимент за нея ще поема лично“, обяви тя във Facebook.

По традиция жителите на Габрово изпратиха първи старата година. Въпреки разпорежданията на здравния министър общината, организира празничен концерт. От снимки в социалните мрежи стана ясно, че мерките на площад „Възраждане“ в града не са били спазени- събрали са се стотици хора, без маски и дистанция.

Празненството в Габрово – има и въпроси, и изводи

Известното чувство за хумор на габровци този път не уцели момента. Сега изобщо не е време за празненства. Организирането на концерт по време на пандемия учуди дори и здравния министър, който се закани да има санкции.

Е, санкция има, но не е ясно ще се потърси ли персонална отговорност на кмета на града? И плащането на глобата от джоба... достатъчно ли е?

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама