14-годишно момиче е било нахапано от избягалия вълк в Хасково

19:15, 12 фев 22 25 2614 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Заловиха избягалия от зоопарка в Хасково вълк, съобщиха от община Хасково. Преди това обаче той е нападнал 14-годишно момиче

Вълк избяга от зоопарка в Хасково

Видели са животното да излиза от гората. Започнали са да се отдалечават, но ги е нападнал в гръб. Раните по дъщеря ми са на пет-шест места, разказва майката на пострадалото момиче Мария Атанасова, цитирана от Нова телевизия. 

Да бяха предупредили, че вълкът е избягал, а не да научаваме, след като стане фатален инцидент, казва бащата на момичето Стоян Атанасов.

Родителите все още не знаят дали ще потърсят правата си по съдебен път от общината в Хасково.

Вълкът е бил локализиран в района на езерото в парк „Кенана“. Обезвреден е с упойваща стреличка от служител на общинската фирма „Екопрогрес“, която стопанисва животинския парк.

Вълкът избяга от зоопарка вчера вечерта. За да бъде заловен, от кметството организираха издирване. Той вече е настанен в друга, по-сигурна клетка.

Преди година полупитомна вълчица, обитаваща района, бе заловена и настанена в клетка в зоопарка, но още на следващия ден успя да се промъкне през оставената отворена от служител врата.

В по-далечната история на Хасковския зоопарка от него са бягали мечокът Гочо и лъвицата Петя.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама