Бивш шеф на митниците „Гюешево“ и „Олтоманци“ влезе в затвора

14:25, 24 окт 18 25 1553 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четири години лишаване от свобода получи бившият началник на митниците ГКПП „Гюешево“ и „Олтоманци“ – Георги Владимиров, по-известен в Кюстендил като Фози. Присъдата е наложена от Върховния касационен съд, съобщи БГНЕС. Владимиров вече е в Централния софийски затвор, казаха негови доскорошни колеги.

На първа инстанция Владимиров беше признат за виновен, че от август 2011 г. до юни 2012 г. е участвал в организирана престъпна група, ръководена от покойния Борислав Манджуков. Тя била създадена с цел държане на акцизни стоки без бандерол.

Спецмагистратите тогава приеха тезата и доказателствата на прокуратурата, че Владимиров е улеснявал нееднократно групата, като е осигурявал безпрепятствено вкарване на големи количества цигари без бандерол през ГКПП „Кулата“. Според експертизите общото количество контрабандни цигари възлиза на близо 1 млн. кутии от различни марки на обща стойност близо 7 млн. лв.

Освен седемгодишната ефективна присъда, тогава съдът наложи на Владимиров лишаване от правото да заема пост на държавен служител в продължение на четири години, след като излезе от затвора.

Владимиров е оправдан по обвинението за участие в организирана престъпна група, но е признат за виновен за участие в контрабанда на цигари без бандерол през ГКПП „Кулата“, пише в решението на ВКС.

Самият Владимиров коментираше, че е уволняван четири пъти от системата на митниците и толкова пъти е връщан на работа. За последно – преди няколко месеца, когато пак стана шеф на митницата „Олтоманци“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама