Протест в Дупница в защита на родилното отделение

17:50, 19 мар 19 25 1235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хората в Дупница протестират заради риска градът да остане без родилно отделение.

Предложението на прокурист, който управлява болницата, е да спрат ражданията в отделението. Мярката се налага по финансови причини.

''Станислава Кьосева е избрала да роди в общинската болница в града. Това е второто и дете и тя е доволна от грижите на персонала в отделението.
Просто искам да им благодаря с цялото си сърце и от мене, и от мъжа ми за удобството и за всичко'', казва Станислава пред bTV.

Около 160 деца са се родили през последната година тук. 

Според д- р Валентина Николова –педиатър, болницата е на добро ниво.

''Не може да се ликвидира частично отделение и да се прецени, че примерно в този град са родени прекалено малко деца, за да се самоиздържаме и, че ние сме в тежест на общинската болница. Не смятам, че децата трябва да са в тежест, на който и да било'', отбеляза лекарката.

За педиатъра вариантът бебетата да се раждат в друга болница, след което с майките да се преместват в тази, за допълнителни грижи, е неприемлив.

Не може едно родилно отделение да бъде закрито като неонатологичен сектор и да остане само като гинекология, както се преценява на икономическо ниво, смята още д-р Валентина Николова.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама