ЧЕЗ инвестира над 2 млн. лв. за електрозахранването в Кюстендилско

13:59, 05 юни 19 25 1187 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ръководството на ЧЕЗ се срещна с местните власти в региона.

Ръководството на ЧЕЗ проведе среща с кметове на общини и техни представители от област Кюстендил. Домакин на събитието беше областният управител Виктор Янев. По време на срещата бяха представени реализираните инвестиционни проекти през 2018 г., плановете и приоритетите на компанията за 2019 г, съобщиха от дружеството.

Нови трафопостове изгради ЧЕЗ Разпределение през 2018 г. в селата  Делян и Тополница, общ. Дупница. 145 хил. лв. вложи компанията в реконструкции и монтиране на автоматизирани устройства на три електропровода за по-бързо локализиране на аварии и подобряване на електрозахранването в общините Сапарева баня, Трекляно и Кюстендил. Реконструкции на кабелни линии на стойност 250 хил. лв. бяха извършени в  Кюстендил, Дупница и Бобов дол, за подобряване на качеството на доставяната електроенергия за клиентите в региона. 777 хил. лв. бяха вложени в реконструкции на въздушни мрежи ниско напрежение,  като нова мрежа беше поставена в селата Коняво, Доброво и Пиперков чифлик.

През миналата година ЧЕЗ Разпределение  стартира в Дупница проект за монтиране на дистанционно обслужвани електромери. След предварителен анализ бяха избрани местата за изграждане на автоматизираната система, така че тя да донесе максимален ефект за повишаването на качеството и надеждността на електрозахранването на клиентите и процеса на обслужването им. Монтирани в Дупница бяха 21 625 електромера на стойност 1.9 млн. лв.

През настоящата година ЧЕЗ Разпределение инвестира 2,1 млн. лв. за подобряване на електрозахранването в област Кюстендил. Компанията ще изгради нови трафопостове в селата Полска Скакавица и Богослов. 1100 метра кабели ще бъдат подменени в гр. Сапарева баня. 7 автоматизирани съоръжения за по-бързо локализиране на аварии ще монтира дружеството на електропроводите Яхиново и Сапарева баня. Кабели ще се подменят и в Дупница, Кюстендил и Рила. Компанията ще осигури по-сигурно електрозахранване и на селата Гюешево, Чудинци, Кършалево, Черна река в община Кюстендил чрез рехабилитация на електропровода, който ги захранва. ЧЕЗ Разпределение ще извърши реконструкции на мрежа ниско напрежение в областта за 910 000 лв.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама