Ликвидираха пожара в местността Сухото езеро в Рила

11:15, 16 сеп 19 25 3206 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пожарът, който възникна на 14 септември в местността Сухото езеро на територията на природен парк "Рила", е ликвидиран тази сутрин, съобщиха от полицията в Кюстендил.

Военновъздушните сили с вертолет Ми-17 помагат и днес за локализирането на пожара в Рила

Той е обхванал площ от около 10 дка. Горяха клек, бял бор и мура, а пожарът беше гасен от екипи на РДПБЗН, Югозападно държавно предприятие, служители на Рилски манастир, на природен парк "Рила" и Национален парк "Рила", доброволци, хеликоптер от авиобаза "Крумово". В момента на място все още са около 45 души пожарникари, горски служители, служители на природния парк, посочиха от полицията.

Пожарът край Рилския манастир е локализиран, гасенето продължава

Причините за възникването на пожара са в процес на установяване, допълниха от ОДМВР в Кюстендил и уточниха, че в края на миналата седмица в Кюстендилска област са възникнали общо 18 пожара.

Пожар гори в района на Сухото езеро в Рила

При друг пожар, възникнал в края на миналата седмица в землището на с. Богослов, община Кюстендил, са били унищожени дървена барака, ограда, 20 овощни дръвчета, 15 лозници. Пожарът е обхванал площ от 20 дка и е угасен от два противопожарни екипа на РСПБЗН - Кюстендил. Спасени са били пет къщи и 60 дка смесена гора, няма пострадали хора.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама