Промишлената зона на Дупница от два месеца е без вода

07:50, 15 яну 20 25 1583 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дупничани излязоха на протест заради безводие. Промишлената зона на града от два месеца е без снабдяване. В района има както обекти на фирми, автокъщи, заведения и т.н., така и над 50 къщи, в които живеят хора, съобщи bTV.

Тази част от града се снабдява с промишлена вода от „Напоителни системи“ по сключен договор. „Те просто я спряха в един момент и никакво обяснение не беше дадено. В един малък град всички се познаваме, имаме телефони на приятели и познати, започнахме да звъним, да питаме. Отговориха ни, че просто няма да има“, разказа един от засегнатите.

Акцент на деня: Ревизоро, Язовиро и водната криза

След среща с кмета и ангажимент от негова страна проблемът да бъде решен, буквално за час пуснали водата, след което я спрели и даже кранът бил заварен. Междувременно, опасенията са и че при пожар може да стане истинско бедствие, тъй като и пожарните хидранти в промишлената зона са вързани към промишлената вода.

От „Напоителни системи“ обясниха, че спазват график, подаден от МОСВ, като отговор кога ще има вода няма към момента. Язовир „Дяково“ е само на 36% от пълния си обем.

Почти целият град се храни от нашите приходи. Това не ги интересува, за тях изглежда е важно да подават вода на теца – разни там пернишки мутри да продължават да правят милиони“, категоричен беше един от протестиращите.

На място имаше и полицейско присъствие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама