Подновиха издирването на Янек Миланов

13:23, 26 ное 20 25 2920 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Следователи и полиция подновиха издирването на изчезналия на Янек Миланов от Дупница, съобщи БГНЕС. Почти четири месеца след изчезването на 43-годишния мъж, разследването е без резултат.

За последно той е видян на 31 юли, когато се качва в колата на бившия гард на братя Галеви - Васил Капланов по прякор Каплата, с когото имали лични пререкания. Братът на Янек - Марио Миланов, се върна от чужбина, за да помогне в търсенето му, но официално издирвателните действия започнаха чак на 19 август

Следи от Янек бяха търсени в яз. Дяково, водоемите край Дупница, както и край с. Крайници. Масовите претърсвания започнаха след намесата на Главния прокурор Иван Гешев, но до този момент няма развитие. На няколко пъти в публичното пространство се появява информация за открити човешки останки, но към момента в нито един от случаите не став въпрос за Янек Миланов.

Основен заподозрян за изчезването на Янек е именно Капланов, който е в ареста от средата на септември по обвинение в заплаха за убийство. За 72 часа бе задържан и сина на Каплата - заради подозрения, че умишлено е надраскалличния автомобил на Янек и е е запушил ауспуха му, докато Миланов е пребивавал във Франция.

Закъснялата реакция на полицията и липсата на резултати стна повод за поредица от протести в Дупница с искането оставката на шефа на РПУ-Дупница Борислав Динев. На 9 септември, когато Капланов бе задържан, шефът на полицията каза: „Запомнете тази дата, виновният за изчезването на Янек Миланов е в ареста“. Три месеца по-късно следи от Янек все още няма, а делото за изчезването му е висящо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама