Дете е с имплант в окото след побой

10:00, 06 мар 19 25 1292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десетокласник напада седмокласник в Луковит. По-малкият ученик е със сериозни наранявания, като най-тежко е пострадало окото му. Разправията между двете момчета е станала преди месец.

Ден преди случая двамата тийнейджъри се спречкват на футболния терен.

„Другото момче се ядосало, че синът ми го финтира, заплашва го. После синът ми отива на тренировка и пред приятели казва, че е ударил шамари на по-големия ученик. Това не е вярно”, разказа Надежда Колева, майка на пострадалото момче, пред Нова телевизия.

На следващия ден през голямото междучасие по-големият ученик напада по-малкия. Пострадалият получава черепно-мозъчна травма, а в последствие лекарите откриват и сериозни наранявания на окото.

„Сложиха му имплант в окото в София. Лечението продължава. В момента няма вертикално движение на окото. Лекарите много се надяват до половин година това да отшуми”, разказа още Надежда Колева.

Зам.-директорката на училището Росица Георгиева обясни, че нападателят ще бъде преместен в друго училище и процедурата вече е задействана. Досега той не е имал провинения, няма дори отсъствия. Родителите му живеят в чужбина, а момчето живее при баба си и дядо си. В училището се е явил вуйчо му. 

"Ние ще накажем насилника, но това какво ще породи? Преместването ще натрупа срам, вина, злоба, гняв. Момчето е извършило това, защото няма родители, с които да споделя. Институциите преди това не са си свършили работата. Има програми за управление на гнева, учителите трябва да бъдат обучавани как да се справят с конфликтите”, коментира училищният психолог Младен Владимиров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама