Аврамова: Строежът на обходния път на Поморие може да започне през май

15:50, 15 мар 19 / Политика 25 2187 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изграждането на обходния път на Поморие може да започне през месец май тази година. Срокът за строителството е 12 месеца. Това съобщи в парламента министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Министър Аврамова обясни, че изпълнението на пътя е предвидено в програмата „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“, като общата стойност на проекта е почти 21 млн. лв.

За обекта има вече сключен договор с избран изпълнител след проведена обществена поръчка, като за стартиране на строително-монтажните работи е необходимо да приключат отчуждителните процедури, стана ясно от думите на министъра. Очаква се решението на съда по жалба срещу изплатените отчуждения на собственик на три имота в обхвата на пътя. След това ще се процедира издаването на разрешение за строеж и ще започне същинската работа.

По време на днешния Парламентарен контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството информира, че вече има издадено разрешение за строеж от община Троян за изграждането на нов мост над река Бели Осъм в града. Предстои подписването на протокола за предаване на участниците в инвестиционния процес на техническия проект и разрешението за строеж, след което ще стартират строителните работи.

Към проекта на моста се включва и реконструкция на част от прилежащата пътна инфраструктура. Средствата за реализацията на обекта - 2 320 553 лв. с ДДС, са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Срокът за изпълнение на строителството е 12 месеца.

Работи се и по изпълнението на проекта за обходен път на град Казанлък след тунела под Шипка. Министърът съобщи още, че към момента се провежда процедура по одобряване на ПУП – Парцеларен план, след което ще бъдат извършени отчуждителните процедури. Предвижда се техническият проект и строително-монтажните работи за обекта да бъдат възложени на инженеринг. Проведена е процедура по оценка на въздействието върху околната среда, има завършен идеен проект.

Близо 260 000 лв. са осигурени от бюджета на МРРБ за 2018 г. за финансиране на рехабилитацията на довеждащ водопровод от помпена станция „Малина“ до водоем в Генерал Тошево и прилежащите съоръжения към него“, съобщи регионалният министър.

По този начин ще се осигури алтернативно захранване с вода от помпената станция за селата Писарово и Люляково, в община Генерал Тошево, от което ще се възползват както над 800-те души, живеещи в двете населени места, така и хората притежаващи недвижими имоти и осъществяващи земеделска и стопанска дейност на тази територия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама