Изложба за културното наследство на Люксембург гостува в Ловеч

10:00, 01 май 19 / Култура и наука 25 535 Topnovini
1

Изложбата "Кралско вълшебство от порцелан", представяща културното наследство на Люксембург, ще гостува в Ловеч, съобщиха от Регионалния исторически музей в града. Откриването е на 15 май /четвъртък/ от 17,00 часа в Приемната на Община Ловеч.

Колекцията показва над 260 порцеланови чинии и керамични плочки. Изображенията върху тях представят историята на Велико херцогство Люксембург - графове, крале, региони, крепости, замъци, кантони, градове, сдружения, църкви, светци, езера, язовири. Изработени са от края на 18-ти век до края на 20-ти век във Велико херцогство Люксембург от фабрика "Бох", а в последствие - "Вилеруа и Бох".

Колекцията ще бъде съпроводена с 14 информационно-образователни постера, представящи историята на Херцогство Люксембург, историята на производството на порцелана, рекламно-туристически клип, образователни дипляни - "Велико херцогство Люксембург" и "Кралско вълшебство от порцелан".
Реализирането на изложбата е станало възможно благодарение на ловчалията, сега жител на Великото херцогство, Атанас Атанасов.

Експозицията ще бъде отворена за посещение до 26 май.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани