Патриарх Неофит: Следвайте примера на Света Богородица, да живеем достойно

10:00, 15 авг 19 / Общество 25 1199 Topnovini
1

''Да обичаме Света Богородица и да следваме нейния добър пример. Да живеем достойно'', това каза Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит, който пристигна в Троянския манастир, където ще оглави празничната Света Литургия на Голяма Богородица, съобщи БГНЕС.

Патриарх Неофит ще отслужи Света литургия в Троянския манастир

''Следвайте примера на Света Богородица, нейния път, в който тя се утвърждаваше, така и ние да живеем достойно за нашето звание на христови служители'', каза патриарх Неофит.

Запитан какво е неговото послание в днешните времена на бури и катаклизми, патриарх Неофит каза, че Бог ще даде възможност да се изгладят трудностите.

Хиляди миряни и духовници от цялата страна пристигат днес в Троянския манастир "Успение Богородично" на храмовия му празник, за да се поклонят пред чудотворната икона на Пресвета Богородица Троеручица и да участват в богослужението.

Веднага след Светата литургия, оглавена от патриарх Неофит, започва лития с чудотворната икона Пресвета Богородица Троеручица от храма до мястото на първото чудо извършено от иконата.

Голяма Богородица е!

Днес православната църква чества Успение на Пресвета Богородица, Успение Богородично или Голяма Богородица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 135 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.