Бойко Борисов направи първа копка на мост над река Осъм

14:03, 25 юни 20 / Политика 25 2905 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов направи първа копка за изграждането на транспортен мост над река Осъм в Троян. С него са кметът на града Донка Михайлова и заместник- министърът на регионално развитие и благоустройството Николай Нанков. 

"Този мост е от изключителна важност за жителите на Троян, тъй като ще изнесе транзитния трафик. Мостът е първия етап от един по-голям проект. Този мост е една предпоставка да отидем по-бързо към целогодишен достъп към Троянския проход", каза кметът на града Донка Михайлова. Тя добави, че той ще е дълъг 42 км, а срокът за построяването му е 1 година. 

"Миналата седмица за последно разговаряхме отпуснахме 2, 6 млн. лв. Всички обществени сгради и 10 блока ще бъдат санирани в Троян. Троянският манастир пък е едно от най-красивите места на света. Браво на кмета, продължавайте нататък", каза Борисов.

"Когато ти е добър кметът, всичко върви. Мойте се цупят, когато похваля кмет на БСП. Аз не мога да си кривя душата", коментира премиерът.

"Кметовете работим за хората", отговори му кметът Донка Михайлова.

Преди това Борисов инспектира инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и компостираща инсталация за разделно събрани биоразградими и/или зелени отпадъци.

На заседанието си в сряда правителството одобри допълнителни средства в размер на 2 560 000 лева по бюджета на община Троян за изграждане на третата клетка на регионално депо за неопасни отпадъци.

Премиерът посети и най-голямото предприятие в града “Калинел” ЕООД. „Дойдох, за да кажа едно голямо благодаря за маските - по 65 000 на ден“, обърна се премиерът към ръководството и работниците.

"Благодаря на компанията, че реорганизира производството си по време на извънредното положение. Когато имаше нужда, тук се шиеха до 60 000 маски на ден. Фирмата дори направи дарение, с което съвместно с общината подпомогна преоборудването на двете болници в региона", каза Борисов.

По време на посещението си в Троян премиерът посети и сградата на пожарната, която е първата санирана публична сграда в града, а тази на полицията - последната. "Колегите разполагат с добра техника, в отлична кондиция са, гражданите могат да са спокойни за сигурността си", изтъкна Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама