Петима души загинаха при катастрофа край село Микре

18:30, 06 юни 21 25 5231 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Петима души са загинали, а един е в тежко състояние след катастрофа на главния път София - Варна, край село Микре.

Инцидентът е станал около 11.30 ч., след удар на два автомобила - с варненска и ловешка регистрации. На място са починали трима мъже, а след това в ловешката болница е издъхнал още един, другият умира на път за болницата в Плевен

Последният е в много тежко състояние. В Плевен е в момента. Той има много тежка черепно-мозъчна травма, както и наранявания на бедрото и на ръката“, заяви д-р Ваня Любенова от Спешна помощ-Ловеч за БНТ.

Все още се изяснява самоличността на загиналите, както и причините за инцидента. Според д-р Любенова петимата са били около 25-26-годишни. Майката на едно от загиналите момчета научила от социалните мрежи за тежката катастрофа край Микре. Младежите са пътували от Троян за село Кирчево. Според хора от селото през няколко месеца стават катастрофи на пътя от Сопот към Голец, в района на Микре. Те твърдят, че там не се спазват ограниченията.

Данните на Пътна полиция показват, че отсечката е една от най-смъртоносните. Една от най-зловещите катастрофи на това място е през 2017 година, когато през ноември микробус с незрящи туристи навлезе в насрещното движение и се вряза в камион. При тежката катастрофа загинаха 9 души, 19 бяха ранени. Шестима пострадаха при катастрофа между автобус и две коли през септември миналата година. Последната тежка катастрофа е на 20 април тази година. В нея участва и служител от бившето ръководство на АПИ. При челния сблъсък живота си загубиха двама съпрузи.

Движението в района беше ограничено за няколко часа, но вече е възстановено, информираха от Агенция „Пътна инфраструктура“. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама