Пътната обстановка в страната е нормална при зимни условия (обновена)

09:40, 19 ное 18 25 3624 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първи сняг образува по-съществена снежна покривка в голяма част от България. Най-много е натрупалото количество в Плевен - 23 сантиметра.

Пътят София – Варна в района на Велико Търново се оказа едно от големите предизвикателства за шофьорите през нощта. Обилният снеговалеж за кратко покри пътната настилка и сля платната за движение в едно. Движението през Прохода на Републиката се осъществяваше нормално.

Проходът Шипка осъмна с 20-сантиметрова снежна покривка. Настилката и по южния, и по северния склон на прохода е заснежена, но обработена. Движението се осъществява нормално при зимни условия.

Пътищата в област Смолян са проходими при зимни условия. Около 8,30 ч. отпаднаха ограниченията за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през прохода „Превала“.

Снежната покривка на места надхвърля 15 см. Няма затворени пътища, а настилките са мокри и заснежени по високите части на планината, съобщават от областно пътно управление в Смолян.

Над 50 машини са били ангажирани в снегопочистването в Смолянска област през последните 24 часа. През нощта няма постъпили сигнали за закъсали автомобили. Има подадени сигнали за паднали дървета на пътя в Община Мадан и в смолянското село Момчиловци.

Близо 700 машини са обработвали пътните настилки през нощта, съобщиха от АПИ. Всички републикански пътища са проходими при зимни условия. 

Без ограничение за всички превозни средства е преминаването през проходите „Ришки”, „Котленски”, „Айтоски”, „Обзорски”, „Печинско”, „Предел”, „Рожен” и Прохода на Републиката. Ограничено е движението на МПС над 12 т през проходите „Троянски“, „Петрохан” и „Шипка“, над 10 т през „Вратник” и „Твърдишки”, а над 3,5 т през „Дюлински” и „Пампорово”. Целогодишно са затворени за движение „Златишки“ и „Върбишки“.

Няма въведени ограничения по пътищата в Кюстендилско; движението е нормално, при зимни условия, каза дежурният в Областното пътно управление /ОПУ/. Пътните настилки са мокри и хлъзгави, видимостта е ограничена заради мъгла. Снежната покривка е незначителна. Около 20 см е снегът в Осоговската планина.
Пътищата се почистват и опесъчават, допълниха от ОПУ.

Снощи и през нощта в Монтана и региона падна сняг, но пътищата навсякъде са почистени и опесъчени, и са проходими при зимни условия. Дебелината на снежната покривка в областта е 15 см, температурата е от нула до минус 4 градуса. Шосето в старопланинския проход "Петрохан" /1760 м/ е почистено и от там преминават много автомобили, пътуващи от Монтана и Берковица за София. Наложена е забрана за камиони с тегло над 12 тона и за автомобили с летни гуми.

До 12 см достига снежната покривка на места в област Русе. Всички пътища са проходими при зимни условия - почистени и обработени със сол срещу заледяване. В региона са работили 29 машини. Обилен снеговалеж е имало между полунощ и 3.00 часа, като в определени участъци е валял и леден дъжд. 

Пътищата в област Търговище са мокри, няма въведени ограничения за движение. Това съобщи за БТА дежурният в Областно пътно управление в Търговище.
Над региона тази нощ валя дъжд, примесен на места със сняг. По високите части на общините Антоново и Омуртаг има образувала се снежна покривка, но пътните платна са чисти. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама