Нелегални цигари и алкохол за Западна Европа задържаха на Дунав мост 2

10:00, 04 фев 19 25 1476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

3088 кутии (61 760 къса) цигари от различни марки, облепени с валидни български акцизни бандероли, както и 147,5 литра етилов алкохол откриха митнически служители от сектор „Борба с наркотрафика“ – звено Лом в Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ на Агенция „Митници“. Акцизните стоки са открити при проверка на лекотоварен автомобил, превозващ групажни пратки от България към Германия и Великобритания.

В района на Дунав мост 2 при Видин превозното средство е спряно и е направена проверка на товара. В общо осем пратки, изпратени от няколко физически лица, са открити общо 3088 кутии (61 760 къса) цигари от различни марки, предлагани на българския пазар и облепени с валидни български акцизни бандероли. Тютюневите изделия били разпределени в количества между 1878 кутии и 160 кутии в пратка. За големите количества цигари, макар и облепени с български бандерол, не са представени изискуемите документи по ЗАДС за превоз на акцизни стоки.

Освен цигарите, в две пратки са открити и 147,5 литра етилов алкохол, с мирис на ракия, в пластмасови бутилки с различна вместимост – от туби от 10 л до 1,5 л разфасовки, също без документи.

При друг случай, отново в района на Дунав мост 2, вечерта на 01.02.2018 г., в резервната гума на товарен автомобил с чужда регистрация, митническите служители откриват скрити цигари с турски бандерол, общо 420 кутии /8400 къса/ от три известни марки.

По случаите са образувани административнонаказателни производства.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама