Ананиев: От седмица изтегляме брошурата с хомосексуална двойка

12:30, 27 фев 19 25 2767 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Здравният министър Кирил Ананиев се ангажира да потърси отговорност от лицата, допуснали разпространението на брошурата "Любов без последствия" в училища на територията на Хасково, Кърджали, Монтана, Видин и Ямбол.

Ананиев обяви, че брошурата, на която е показана двойка мъже, е насочена към превенция на разпространението на СПИН и трябва да е налична единствено в специализираните кабинети за изследване за тази болест.

„Брошурата „Любов без последствия“ е част от здравно-образователната програма, която се финансира по линията на Глобалния фонд на ООН. Първото издание на брошурата е от 2006 г., след това е преиздавана през 2009 г. и началото на 2017 г. Тя е насочена към целевата група МСМ (мъже, които правят секс с мъже).

Здравният министър обясни, че от една седмица се прави всичко възможно за изтеглянето на разпространените брошури от училищата и отговорните за това лица ще понесат последствията.

Ръководствата на пет регионални здравни инспекции самостоятелно са взели решение да разпространят брошурата в училищата. Това са РЗИ-Монтана, РЗИ-Видин, РЗИ-Ямбол, РЗИ-Кърджали и РЗИ-Хасково.

По първоначална информация брошурата е раздадена на учениците чрез медицинските специалисти в училищата, но след решение на служители от инспекциите да бъдат насочени към училищата. Това посочи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама