Оставиха в ареста деветима от групата за рекет и наркотици в Монтана

12:05, 03 юни 19 25 1522 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Деветима от обвинените за рекет и наркотици в Монтана остават в ареста, един от групата е под домашен арест здаради влошено здраве, съобщиха от Прокуратурата.

На 1 юни Специализираният наказателен съд задържа под стража девет от десетимата обвинени за участие в организирана престъпна група за рекет и разпространение на наркотици в Монтана и региона. Постоянен арест съдът определи и за ръководителя Мартин Антов.

Повдигнаха обвинения на 10 лица, задържани при акцията в Монтана

По предложение на Специализираната прокуратура един от обвинените е с мярка за неотклонение „Домашен арест“ заради влошено здраве.

Участниците в групата бяха задържани в Монтана и София на 30 май при операция на Специализираната прокуратура, ГДБОП и ГДНП, със съдействието на служители от Дирекция „Жандармерия“. Претърсени бяха десетки адреси и автомобили. При извършените действия по разследването на три адреса бяха намерени и иззети различни по количество и вид наркотици и над 20 000 лева. В къщата на ръководителя Мартин Антов бяха открити мачете и брадва, а в колата му – метална палка.

Определението на Специализирания наказателен съд не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама