Мълния уби футболен треньор по време на мач

08:20, 30 авг 21 25 3919 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Мълния уби треньор по време на футболен мач в пазарджишкото село Лесичово, съобщава БТА.

41-годишният треньор в школата на ФК „Хебър“ Иван Ранчев е бил ударен от гръмотевица на терена около 18:40 ч. по време на контролен мач между едноименния местен тим и Ботев (Черногорово).

Малко след началото на мача е завалял силен дъжд и е паднала мълния, която поразила на място мъжа. Незабавно е изпратена линейка, но спешните медици само са констатирали смъртта му. От ударната вълна са пометени и други хора, но те не са пострадали.

Защо мълниите предпочитат мъже?

„Контролата стартира в 18:30 ч. Малко след това започна да вали дъжд и буквално от изневиделица се светна, чу се силен гръм и на терена падна мълния. Удари точно върху Иван Ранчев и футболист от нашия отбор. Двамата се строполиха на земята. Иван още имаше пулс. Телефонирах мигновено на тел. 112, беше 18:38 ч. часа. По указания започнахме веднага сърдечен масаж, но виждах, че го губим, защото жизнените функции намаляваха с всеки изминал миг. На стадиона нямаше лекар, тъй като мачът беше контролен. Съответно липсваше и дефибрилатор. Спешният екип, който пристигна на стадиона реално нямаше вече полезни ходове, защото момчето беше безжизнено“, разказа пред „Марица“ кметът на селото Димитър Вринчев, който е станал свидетел на инцидента. По думите му пострадалото момче е прегледано и е в добро състояние. Той допълни, че само 30 минути преди падане на фаталната мълния, на терена с топка си играели деца.

Въпреки че било облачно гръмотевичната буря е изненадала футболистите в началото на срещата и не успели да напуснат терена. „Беше началото между 5-та и 10-та минута, аз имах един проблем, и му казах, че не мога да продължа. Той ми каза: „Излез да починеш“. Тръгнах да излизам аз и… не знам дали имаше и минута... тъкмо тръгнах да излизам, обърнах се, гръмна много силно, аз даже мислех, че някъде при мене гръмна“, спомня си Стоян Иванов, съотборник на загиналия, цитиран от bTV. Според него това, което я привлякло мълнията, е била смарт гривната на ръката на треньора, свързана с телефона му.

Иван Ранчев е бивш полузащитник на пазарджишките „Хебър“ и „Бенковски“ и на „Тракия“ (Стамболийски). През последните 20 години спортната му кариера е неразривно свързана с футболен Пазарджик и региона.

Припомняме, че само преди дни 25-годишен младеж почина след удар от мълния в София, в близост до Интер Експо център.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама