Жители на трънско село препречиха път на багер край кариера

13:10, 25 окт 18 25 1302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители на трънското село Ездимирци не позволиха на строителна фирма да добива инертни материали в района на населеното място преди да представи необходимите за целта разрешителни.

Машините копаели в района на бившата кариера, а добитият материал бил предназначен за ремонта на моста в местността „Секирица” край Трън, каза кметският наместник Петър Петров. За да спрат тежката техника, той и хората от селото препречили пътя на багера с личните си автомобили, съобщи БНР.

Местните жители са категорични, че няма да допуснат машините. За проблема кметският наместник е уведомил кметът на Трън, подал е сигнал и на тел. 112.

„Положението беше нетърпимо. Отпратих ги, те дойдоха отново и тогава направихме блокада. Знам колко е важен ремонтът на моста, но законът си е закон”, каза Петров.

От РИОСВ-Перник съобщиха, че сигнал е получен и при тях, но е препратен в Министерството на икономиката, тъй като не е от тяхната компетентност. Ремонтът на моста край Трън започна в началото на месеца. Реконструкцията се налага след тежкия пътно-транспортен инцидент със сръбски ТИР през ноември миналата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама