Запечатаха пет бензиностанции в Перник, Драгичево, Свиленград и Бургас

10:25, 13 ное 18 25 2479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Запечатаха пет бензиностанции заради сериозни нарушения. Обектите се намират на територията на Перник, Драгичево, Свиленград и Бургас. За част от нарушенията са образувани досъдебни производства.

Нарушенията са открити след съвместни проверки на Агенция „Митници", МВР, НАП и Българския институт по метрология (БИМ) през изминалата седмица.

След извършени анализ и проверка от служители на Агенция „Митници" са установени нарушения и са предприети съвместни действия под координацията на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари. В хода им е установено, че в една от бензиностанциите са монтирани допълнителни устройства към фискалния апарат на обекта. По този начин е било възможно подаването на некоректна информация за извършените доставки, наличните и проточените количества горива към НАП. В друга бензиностанция пък са открити неодобрен тип колонки.

Служителите на НАП, отговорни за принудително събиране на данъчни дългове, са иззели налични парични средства в два от обектите, заради непогасени данъчни дългове. От три от бензиностанциите инспекторите от Агенция „Митници" са иззели гориво, заради нарушения на акцизното законодателство. Задържани са общо над 14 000 литра гориво.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама