Приключи грипната ваканция на учениците в област Бургас, удължават тази в Перник

13:45, 22 яну 19 / Общество 25 888 Topnovini
1

Грипната ваканция за учениците в Бургаско приключва днес. От утре те са на училище. Мерките за ограничаване на епидемията обаче остават, тъй като тя е до петък тази седмица. 

Регионалният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания /ОРЗ/ ще заседава в петък. Тогава ще бъдат предоставени данните за заболеваемостта в областта и ще бъдат обсъдени мерките за ограничаване на епидемията.

Към момента са прекратени плановите операции в лечебните заведения, преустановени са свижданията, женските и детските консултации, а детските градини работят при така наречения "засилен филтър" за децата.

Грипната ваканция за учебните заведения в област Перник се удължава с още два дни. Учениците няма да бъдат на училище и на 23 и 24 януари 2019 година, след като бяха разпуснати от 17 януари. Занятията ще бъдат възстановени на 25 януари - петък.

Най-висока е заболяемостта във възрастовите групи 0-4 години, следвана от възрастовата група 5-14 години и 15-29 години. Болните в детска и училищна възраст са повече от 50% от всички заболели.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани