Кметът на Перник търси възможност за постоянно реверсивното движение през Владая

13:10, 04 юли 19 25 1503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Търси се възможност за постоянна промяна в транспортната схема и въвеждането на реверсивното движение през Владая, съобщи общинският пресцентър в Перник. Според кмета на общината Вяра Церовска подобно решение ще улесни перничани и всички пътуващи за София в най-натоварените часове и ще се постигне трайно решение на проблема.

Над 20 000 перничани ежедневно пътуват до столицата. В пиковите часове сутрин към София и вечер към Перник движението е силно натоварено и има ежедневни задръствания. Затова жителите на Перник и селата, разположени в посока София - Драгичево, Рударци и Кладница настояват за постоянно реверсивно движение.

Протест блокира на няколко пъти изхода на София през Владая

По данни на Областно пътно управление и "Пътна полиция" шосето между Перник и София през Владая е най-натовареното в страната.

Още тази сутрин Церовска е провела спешни разговори с директора на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски, министъра на регионалното развитие Петя Аврамова, както и с кмета на София Йорданка Фандъкова и народния представител Красимир Велчев, уточнява пресцентърът.

АПИ: Остава реверсивното движение през Владая в пиковите дни и часове

"Огромен е броят на автомобилите, който ежедневно преминават през Владая, въпреки че има възможност да се ползва и автомагистрала Люлин. Връзката със София е не само на перничани, мнозина софиянци живеят на територията на област Перник. Това е международен път с определящо значение", е заявила Вяра Церовска.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама