Жители на три пернишки села блокираха път Е-79

12:36, 12 дек 19 25 2299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители на пернишките села Драгичево, Рударци и Кладница блокираха за кратко тази сутрин път Е-79, при разклона за Драгичево, съобщи БНТ. Те са недоволни от намеренията да се въведе режим и в техните села въпреки, че не се водоснабдяват от язовир "Студена". Днес стана ясно, че се отлага въвеждането на нов, по-строг режим на водоподаването в Перник за края на тази и началото на следващата седмица. След протеста кметовете на трите села се срещнаха с кмета на Перник Станислав Владимиров.

Владимиров заяви, че те са изразили съгласие, че всички жители на територията на община Перник солидарно трябва да поемат тежестта от изпитанието, което предстои.

Отлагат въвеждането на по-строг режим на водата в Перник

„Те изразиха готовност при предложен справедлив вариант за воден режим трите села също да са включени в този режим. Очакваме бързи действия от страна на ВиК дружеството. Хубавата новина от вчера е, че Министерството на регионалното развитие назначи за прокурист човек с голям опит, хидроинженер - Камен Каменов. До няколко дни той ще бъде официално вписан“, каза Владимиров.

Протестиращи заявиха, че е крайно несправедливо да се лишат хората от вода. По думите им те не са информирани за подобен режим и смятат, че могат да се вземат други мерки, като например да се вземе минерална вода от Рударци.

Кметът на Перник иска по-лек режим на водата за празниците (Обновено)

Премиерът Бойко Борисов също се е обадил на кмета на Перник и е изразил готовността си да помогне с каквото може.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама