Ще се пренасочва ли питейна вода от София за Перник?

09:10, 20 дек 19 25 2471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Ако водите у нас се управляват добре, софиянци няма да изпаднат във водна криза, дори да снабдяват Перник с вода", каза пред Нова телевизия Иван Иванов, председател на Българската асоциация по водите.
 
В четвъртък регионалният министър Петя Аврамова заяви, че се обмисля питейна вода от София да бъде пренасочена към Перник. На заседание на Общинския съвет стана ясно, че това е трудна задача.

Перничани готови да блокират АМ „Люлин” заради водната криза

„Трябва да си дадем сметка дали свързването на двете системи е рационално решение. По-важно е да намалим загубите по водоснабдителните системи с подмяна на водопроводите в тях. Трябва да се търсят алтернативните източници за водоснабдяване на промишлените нужди”, каза още Иван Иванов.

Той коментира и предвиденото увеличение на цената на водата в Перник. „Министърът на регионалното развитие обясни, че такова увеличение няма да бъде допуснато поради настъпилите обстоятелства. Цената на ВиК услугите в страната следващите години обаче ще се увеличава. Неизбежно е. Няма как да се подобри услугата без финансови средства”, поясни председателят на Българската асоциация по водите.
 
 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама